Regels voor de erfafscheiding

Wilt u een schutting plaatsen maar weet u niet wat de exacte regels hiervoor zijn? Hekwerk & Partners heeft dit voor u uitgezocht en op een rij gezet.

U bent aan het kijken voor een nieuwe erfafscheiding en komt een prachtige 8/6/8 dubbelstaafmat tegen. Deze wilt u middels klimop planten laten dichtgroeien.

Nu bent u benieuwd of dit overlegd moet worden met de buren? Het antwoord hierop is ja. Buren moeten samen zorgen voor een erfafscheiding. Dit kan een hekwerk, schutting, muur of haag zijn. Staat het hekwerk precies op de erfafscheiding dan is het hekwerk van u en de buren samen. Staat hij op uw grond dan is hij van u. Het maakt dan niet uit wie de erfafscheiding heeft betaald.

REGELS VOOR DE AFSCHEIDING:

  • Er mag geen opening of raam worden gemaakt in uw hekwerk, schutting of muur.
  • Een hekwerk, schutting of muur naast en achter uw huis mag maximaal 1.80 meter hoog zijn. Vóór het huis is de maximale hoogte 1 meter.
  • Bij een gemeenschappelijke erfafscheiding mag u met uw kant doen wat u maar zou willen. Schade maken aan de afscheiding is verboden.
  • Staat de afscheiding op de grond van uw buren, heeft u wel toestemming nodig om met uw kant wat te doen.

Nu u de regels weet kunt u overgaan tot actie. Is het aantal meters al bekend? Dan heeft Hekwerk & Partners een handige tip voor u:

Gebruik de calculator bij ons op de website en selecteer het door u gewenste hekwerk met bijbehorende producten om uw afscheiding compleet te maken. Wij nemen nadat u alle stappen heeft doorlopen nog contact met u op om alles te bespreken. Zo proberen wij problemen te voorkomen.

Aangenaam, Hekwerk & Partners. De fabrikant, importeur en groothandel in dubbelstaafmat hekwerken!

Totaalleverancier van hekwerken, poorten en automatisering.

Maatwerk is onze standaard.

Gevestigd in Apeldoorn met een ruime voorraad.

Leveringen naar professionele hekwerkbedrijven en hoveniers.