keuze tussen een schuifpoort & dubbele poort?

Bij een oprit wordt vaak een overweging gemaakt tussen een dubbele poort of een schuifpoort. Deze twee oplossingen verschillen nogal van elkaar. De verschillen en afwegingen worden onderstaand behandeld.

Een poort dient ervoor te zorgen dat een afgeschermd gebied toegankelijk wordt gemaakt. Een dubbele poort heeft ruimte nodig achter de poort om open en dicht te gaan. Belangrijk is dat deze ruimte niet oploopt omdat anders de poortdelen het straatwerk raken. Een dubbele poort oogt vriendelijker dan een schuifpoort, dit komt omdat het handmatig te bedienen is. Het is gemakkelijker handmatig te bedienen vanwege het gewicht in tegenstelling tot een schuifpoort.

Wanneer u beperkte diepte heeft en uw auto direct achter de poort komt te staan, is een schuifpoort een ideale oplossing. Belangrijk is dat er genoeg ruimte is naast de poort. Een idee kan een vrijdragende schuifpoort zijn waarbij de looprail in de poort voorzien is met looprollen die naast de weg worden geplaatst. Een voordeel hiervan is dat vuil en/of kiezels de poort niet in de weg liggen. Een schuifpoort uit eigen productie met dubbelstaafmat vulling langer dan vijf meter bestaat uit twee delen (koppelingsplaten).

Het is per situatie verschillend of er een keuze gemaakt wordt voor een dubbele poort of een schuifpoort. Heeft u een terrein waar geen ruimte achter het hek is dan gaat u waarschijnlijk voor een schuifpoort. Is er zowel ruimte achter het hek als naast dan hang het af van uw voorkeur. Beide poorten zorgen ervoor dat er geen ongewenste bezoekers het terrein betreden maar ook dat uw huisdier of kinderen het terrein niet verlaten. Heeft u uw poort aan de weg staan kunt u ook communicatiemiddelen toevoegen, zoals een intercom. Mocht de poort veelvuldig gebruikt worden dan raden wij u aan om voor een schuifpoort te kiezen. De redenen hiervoor zijn als volgt:

  • Comfortabeler gebruik (automatisch met e.v.t. afstandsbediening).
  • Ruimte besparend.
  • Wind bestendig.
  • Veiligheid.

Hekwerk & Partners heeft dubbele poorten en schuifpoorten in verschillende kleuren en maten. Heeft u interesse? Laat u voorlichten door één van onze specialisten.

Totaalleverancier van hekwerken, poorten en automatisering.

Maatwerk is onze standaard.

Gevestigd in Apeldoorn met een ruime voorraad.

Leveringen naar professionele hekwerkbedrijven en hoveniers.