Dubbelstaafmat hekwerk kopen? Wat heb ik nodig?

Stel je voor: je hebt een tuin met een erfgrens van 20 meter lang en je wilt de erfscheiding voorzien van dubbelstaafmatten hekwerk. Wat heb je dan nodig?

Een x aantal Dubbelstaafmat hekken met daarbij een x aantal palen. Standaard zijn alle hekdelen 2,5 meter breed. En de hekpalen nemen ook nog wat ruimte in. Afhankelijk van het type paal en de beugel die u kiest, kan de tussenruimte van de paal variëren van 1cm tot 8 cm. Grofweg deelt u voor het berekenen van de benodigdheden de 20 meter door 2,5. U komt dan uit op 8 hekdelen. Bij een recht hekwerk heeft u 1 hekpaal meer dan het aantal hekdelen, bij een vierkant hekwerk heeft u evenveel palen als hekdelen. U kunt dus in dit voorbeeld uitgaan van 9 palen. Stel dat uw erfgrens een andere afmeting heeft en u komt niet uit op een mooi rond getal aan hekdelen, dan dient u het aantal hekdelen naar boven af af te ronden.

Het dubbelstaafmat hekwerk is eenvoudig op maat te maken. Bij de meeste recht toe recht aan hekwerken starten we met een hekpaal en eindigen we met een hekpaal. Wij zeggen dan dat je twee eindpalen nodig hebt. Eigenlijk zit er geen verschil in een eindpaal of tussenpaal. De positie van de paal, eind- of midden, bepaalt welke beugels u dient te gebruiken.

Voor bovenstaand voorbeeld heeft u dus nodig 7 tussenpalen, 2 eindpalen, bijbehorende beugels en 8 dubbelstaafmat hekken.

Soms kan het voorkomen dat u het dubbelstaafmat hekwerk aan een muur wilt bevestigen. In dat geval dient u de eindpaal en eindbeugels te vervangen door muurbeugels.

Zijn uw wensen voor een hekwerk iets uitgebreider dan in bovenstaand voorbeeld of wilt u niet alles handmatig uitzoeken? Maakt u dan gebruik van onze handige online hekwerk configurator. Hierin kunt u alles aanvinken wat u mooi vindt en de calculator berekent precies welke onderdelen u nodig heeft.

Totaalleverancier van hekwerken, poorten en automatisering.

Maatwerk is onze standaard.

Gevestigd in Apeldoorn met een ruime voorraad.

Leveringen naar professionele hekwerkbedrijven en hoveniers.