Dubbelstaafmatten

Dubbelstaafmatten

De hoogwaardige dubbelstaafmat systemen, ook wel DSM genoemd, zijn een prachtige combinatie van een gaashekwerk (soort van betongaas) en een spijlenhekwerk. Het voordeel van de fijnmazigheid is de uitstraling alsmede de veiligheid aangezien een voet niet tussen de spijlen past. Daarnaast heeft een dubbelstaafmat de stevigheid van een spijlenhekwerk.

Door de combinatie van bovenstaande factoren wordt dit type DSM hekwerk (dubbelstaafmat) breed toepasbaar ingezet voor het omheinen van tuinen, bedrijfsterreinen, sportvelden, spoorwegen, erf, pannavelden, speelterreinen, industrie, etc.

Een dubbelstaafmat systeem bestaat uit de dubbelstaafmatten, palen en beugels. Daarnaast levert Hekwerk & Partners een innovatief grondverankering systeem wat vele malen sneller verwerkt dan beton of snel beton.
De dubbelstaafmatten hebben allemaal een standaard lengte van 250cm. Het laatste pas-stuk kan op maat besteld worden, of door onze partners op maat gemaakt worden op locatie en degelijk afgewerkt met behoud van garantie tegen roestvorming.

De palen zijn er in 4 types. In de rechthoekige versie hebben we een begin/eind paal, een tussenpaal en een hoekpaal. Wij leveren een strak vormgeven rechthoekig gevormde paal  (60x40mm) welke esthetisch verantwoord is. Daarnaast hebben wij ook de veel voorkomende ronde palen met een diameter van 60mm.
De beugels die benodigd zijn worden standaard meegeleverd in de kleur van uw hekwerk.

Hekwerk & Partners levert dubbelstaafmatten in een ECO en STD (standaard).
Bij de ECO variant hebben de dubbelstaafmatten afmetingen van de staven in 5/4/5 mm.
Bij de STD zijn er twee soorten afmetingen qua dikte en stijfheid van de dubbelstaafmat. Dit zijn 6/5/6 en 8/6/8.
Het verschil is de dikte (doorsnede) van de stalen staven waarvan het hekwerk gemaakt is.
De afbeeldingen geeft aan hoe is dit opgebouwd. De voordeligste versie is uiteraard de 5/4/5, terwijl de beste stijfheid wordt verkregen met de 8/6/8.

Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om als eerste laag een betonband te plaatsen. Ideaal voor border en een zandverhoging. Dit is alleen mogelijk in combinatie met de rechthoekige palen. De palen worden dan namelijk voorzien van speciale houders waar de betonband in geplaatst kan worden. Dit systeem noemen wij de BETOBAND.