Subsidie wolfwerend hekwerk

De aanwezigheid van de wolf in Nederland zorgt steeds vaker voor overlast, vooral voor veehouders. Om schade aan landbouwdieren te voorkomen en tegelijkertijd de wolf als beschermde diersoort te respecteren, hebben de Gedeputeerde Staten de Subsidieregeling preventieve maatregelen wolvenschade vastgesteld. Deze regeling biedt veehouders en terreinbeherende organisaties financiële ondersteuning voor de aanschaf en installatie van wolvenwerend hekwerk. Hekwerk & Partners BV biedt een scala aan hekwerksystemen die specifiek zijn ontworpen om wolven buiten te houden en uw vee te beschermen. In dit document leest u meer over de subsidie en hoe u deze kunt aanvragen.

De Noodzaak van Wolvenwerend Hekwerk
Met de terugkeer van de wolf naar Nederland is er een toename in aanvallen op landbouwdieren, zoals schapen en geiten. Deze aanvallen veroorzaken niet alleen financiële schade, maar ook emotioneel leed voor de veehouders. De Subsidieregeling preventieve maatregelen wolvenschade is in het leven geroepen om deze problemen aan te pakken. Door het installeren van wolvenwerend hekwerk kan schade aan vee aanzienlijk worden verminderd. Hekwerk & Partners BV biedt de ideale oplossing met hun hoogwaardige hekwerksystemen die speciaal zijn ontworpen om wolven buiten te houden.

Wie Komt in Aanmerking voor de Subsidie?
De subsidie is bedoeld voor houders van landbouwdieren binnen het vastgestelde leefgebied van de wolf. Daarnaast komen terreinbeherende organisaties of grondeigenaren in aanmerking, mits zij begrazing door schapen of geiten inzetten op eigen of beheerde terreinen. Gemeentes en waterschappen zijn uitgesloten van deze regeling. Om in aanmerking te komen voor de subsidie, moeten de aanvragers kunnen aantonen dat hun vee of graasland zich binnen het vastgestelde leefgebied van de wolf bevindt.

Doel van de Subsidie
Het voornaamste doel van de subsidie is het voorkomen van schade aan landbouwdieren veroorzaakt door de gevestigde wolf. Door veehouders en terreinbeheerders financieel te ondersteunen bij de aanschaf van preventieve maatregelen zoals wolvenwerend hekwerk, wordt niet alleen de schade beperkt, maar worden ook structurele problemen met wolven voorkomen. Dit draagt bij aan de wettelijke taak van de provincie om de wolf als beschermde diersoort te beschermen.

Hekwerk & Partners BV: Uw Partner in Bescherming
Hekwerk & Partners BV is gespecialiseerd in het leveren van duurzame en effectieve hekwerksystemen. Onze producten zijn ontworpen met de nieuwste technologieën en voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Ons wolvenwerend hekwerk is robuust, betrouwbaar en eenvoudig te installeren, waardoor het een ideale keuze is voor veehouders en terreinbeheerders die hun dieren willen beschermen.

Voordelen van Wolvenwerend Hekwerk van Hekwerk & Partners BV

1. Hoge Kwaliteit en Duurzaamheid: Onze hekwerken zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen diverse weersomstandigheden en de krachten die een wolf kan uitoefenen.

2. Eenvoudige Installatie: Het hekwerk is eenvoudig te installeren, met duidelijke instructies en minimale benodigde gereedschappen.

3. Kosteneffectief: Door de subsidie kunnen veehouders en terreinbeheerders een groot deel van de kosten terugkrijgen, waardoor de investering in wolvenwerend hekwerk betaalbaar wordt.

4. Effectieve Bescherming: Onze hekwerken zijn getest en bewezen effectief in het buitenhouden van wolven, wat bijdraagt aan de veiligheid van uw vee.


Hoe Kunt U de Subsidie Aanvragen?
Het aanvragen van de subsidie is een gestroomlijnd proces. Volg deze stappen om in aanmerking te komen voor de subsidieregeling preventieve maatregelen wolvenschade:

1. Controleer Uw Geschiktheid: Zorg ervoor dat uw locatie binnen het vastgestelde leefgebied van de wolf valt. Dit kunt u controleren bij de provincie of via officiële kaarten die het leefgebied aangeven.

2. Verzamel Benodigde Documenten: Verzamel alle benodigde documenten die uw aanvraag ondersteunen, zoals eigendomsbewijzen, bewijs van begrazing en offertes van Hekwerk & Partners BV.

3. Dien Uw Aanvraag In: Dien uw subsidieaanvraag in bij de provincie, samen met de vereiste documenten en een duidelijke omschrijving van de preventieve maatregelen die u wilt nemen.

4. Wacht op Goedkeuring: Na het indienen van uw aanvraag zal de provincie deze beoordelen. U ontvangt bericht over de goedkeuring en de hoogte van de subsidie.

5. Installeer Het Hekwerk: Na goedkeuring kunt u het wolvenwerend hekwerk aanschaffen en installeren. Zorg ervoor dat u alle facturen en bewijsstukken bewaart voor de eindafrekening van de subsidie.

 

Conclusie

 

Met de groeiende aanwezigheid van de wolf in Nederland is het beschermen van uw vee belangrijker dan ooit. De Subsidieregeling preventieve maatregelen wolvenschade biedt een uitstekende mogelijkheid om financiële steun te krijgen voor het nemen van preventieve maatregelen zoals wolvenwerend hekwerk. Hekwerk & Partners BV staat klaar om u te voorzien van hoogwaardige, duurzame en effectieve hekwerksystemen die uw dieren beschermen tegen aanvallen door wolven. Door gebruik te maken van de subsidie en te investeren in kwalitatief hekwerk, draagt u bij aan het welzijn van uw vee en de bescherming van de wolf als beschermde diersoort.

 

Wacht niet langer en neem vandaag nog contact op met Hekwerk & Partners BV om de mogelijkheden te bespreken. Samen zorgen we voor een veilige en harmonieuze omgeving voor zowel uw vee als de wolven.

Totaalleverancier van hekwerken, poorten en automatisering.

Maatwerk is onze standaard.

Gevestigd in Apeldoorn met een ruime voorraad.

Leveringen naar professionele hekwerkbedrijven en hoveniers.